top of page
DEKAP Company Logo
  • Yazarın fotoğrafıHasan Kurşun

Banyo Ürünlerinde PVD Kaplama

Güncelleme tarihi: 24 Tem 2023



Banyo ürünlerinde yüksek kaliteyi ve uzun kullanım ömrünü korumaya çalışırken farklı renkler ve yüzey özellikleri sağlamak her zaman zorlu olmuştur. Kullanıma geçildiğinde armatür, sabunluk ya da herhangi bir parçanın korozyona, sürekli kullanıma, ve temizlik malzemelerinin aşırı kullanımına dayanıklı olması gerekmektedir. Fiziksel Buhar Biriktirme, genel kullanımıyla PVD kaplama, tamda burada bir çözüm olarak öne çıkar.


Peki NedenPVD Titanyum Kaplamanın Geleneksel Kaplama Yöntemleri Yerine Kullanılmalı?

1. Süreklilik ve ürün kalitesi korunurken ürünlerin renk çeşitliliği artar. Ürün yüzeyi gold, rose gold, antrasit, mavi ve siyah renklendirilmiş hale gelir. Tasarımcılar özellikle bazı standartlara sahip olması gereken ürünlerde pek de fazla değiştirilecek nokta kalmadığını düşünebilir. Ancak müşterileri satın almaya yönlendirecek en başarılı yollardan biri onlara banyo renkleriyle uyumlu ürünleri sunabilmektir.

2. Korozyonla mücadele edilir.Ürünlerin korozyona uğrama sebepleri genelde şunlardır:

· Havada bulunan nem

· Sıcaklık

· Asitler,bazlar, tuzlar ve ürün hammaddesine benzer metallerin teması

Söylenenler elbette size de tanıdık geliyordur. Bu faktörler hepimizin banyo ve lavabosunda sıklıkla görülmekte. PVD kaplama zor koşullar altında banyo ürünlerinizi uzun yıllar korozyona karşı korur.

3. Kaplamanın kalitesi gerçek anlamda değişir. Geleneksel kaplamalar uzun ömürlü değildir ve çok kolay çıkar. Birçok üretici bu bağlamda PVD kaplamayı, sürtünmeyi azalttığından, ürünlerinde hareket eden parçaların kullanım süresini uzatmak için kullanmaktadır.

4. PVD kaplama çevre dostu bir üründür.Toz ya da galvanik kaplamalardan ziyade PVD kaplama üretim sırasında toksik yada doğaya zararlı yan ürünlerin oluşmasına sebep olmaz.

Tabiki PVD kaplama ürünlerin özelliklerini pek çok alanda geliştirmekte. Ancak banyo ürünleri için bu özellikler uygulama kolaylığı, korozyon ve sürtünme direnci, renk devamlılığı şeklinde sıralanabilir.

41 görüntüleme0 yorum
bottom of page