top of page
DEKAP Company Logo

Paslanmaz Çelik Üzeri PVD Kaplama

Paslanmaz çelik PVD kaplama için en sevilen ve yoğunlukla kullanılan malzemelerden biridir. 

PVD Kaplama işlemi birçok yüzeyde uygulanan bir kaplama yöntemidir. Bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı dekoratif anlamda en olumlu sonuçların alındığı malzeme paslanmaz çeliktir. Paslanmaz çelik üzerine uygulanması ile dekoratif, estetik ve fonksiyonel ihtiyaçlar karşılanabilir. Bunun yanında malzeme ömrünü yüzey dayanıklılığını artırarak uzatır. 

PVD Kaplamanın Paslanmaz Çelik Üzerindeki Avantajları

  • Dayanıklılık: Çelik yüzeyine yüksek sertlik ve aşınmaya karşı dirençli bir tabaka ekler. Bu çelik parçaların uzun ömürlü olmasını sağlar. 

  • Korozyon Direnci: Paslanmaz çelik hali hazırda korozyona karşı dirençli bir malzemedir. Ancak PVD kaplama bu direnci daha da artırarak çelik yüzeyini aşındırıcı ortam koşullarına karşı korur. 

  • Estetik Çeşitlilik: PVD kaplama yüzeyde farklı renk seçeneklerinin uygulanmasını sağlar. Metal görünümünü kaybetmeden ya da yapaylaştırmadan yüzey rengi değiştirilebilir. 

  • Kolay Bakım: PVD kaplanmış malzemelerin temizliği kolaydır. 

  • Çevre dostu: PVD kaplama sırasında zararlı yan ürün çıkışı olmaz. Kimyasal ve zararlı gaz oluşumuna sebebiyet vermez. 

Paslanmaz Çelik Üzeri PVD Kaplama Uygulanan Alanlar

  1. Mutfak Eşyaları: Potlar, tavalar, bıçaklar, çatal bıçak takımları gibi mutfak eşyaları hem dayanıklılık hem de estetik görünüm için PVD kaplanabilir. 

  2. Saat ve Takı Endüstrisi: Lüks saatlerde ve mücevherlerde estetik ve dayanıklılık için sıkça tercih edilir. 

  3. Otomotiv Endüstrisi: Otomotiv sektöründe egzoz boruları, tekerlek kapakları iç mekan trim parçaları gibi birçok bileşen ile aracın performansı ve dış görünümü iyileştirilir. 

  4. Mimari ve İç Mimari: İnşaat ve mimari projelerde estetik bir görünüm kazandırır. 

  5. Tıp, Sağlık ve Medikal: Tıbbi aletlerde, paslanma riski azalır, yüzey aşınma süresi artar ve aletlerin kullanım ömrü uzar. Aynı zamanda parçaların rahat görünebilmesi ve ayırt edilebilmesi için de kullanılabilir.